Hvor lagde jeg bilnøglen? Og hvornår var det nu, vi skulle på weekend med ungerne? Nogle gange spiller hukommelsen én et puds, men det er naturligt og helt almindeligt – i takt med, at man bliver ældre.

Har man svært ved at huske eller at bevare koncentrationen, kan det være en ganske naturlig del af det at blive ældre. Det samme gælder også med trætheden, som kan overmande én. Træthed kan skyldes mange årsager, og man bør derfor altid afklare med sin læge, at den ikke skyldes andre og mere alvorlige årsager, inden man giver alderdommen skylden.

VitaCare® Tempeltræ er et kosttilskud med ekstrakt af Ginkgo Biloba, som bidrager til at opretholde en normal kognitiv funktion, som hukommelsen bl.a. er en del af. Ligeledes er Ginkgo Biloba kendt for at bidrage til en normalisering af blodets mikrocirkulation, også kaldet den perifære blodgennemstrømning.

Ginkgo Biloba er ét af naturens egne midler og har været brugt i århundreder som aktiv ingrediens. Har man tendens til kolde hænder og fødder, kan et dagligt tilskud af Ginkgo Biloba bidrage til at hjælpe.

Østens medicin
Ginkgo Biloba er et andet navn for tempeltræet, hvis blade indeholder en række aktive ingredienser. Af samme årsag har man i Østen i århundreder benyttet træets løv til behandling, og siden 1970’erne er naturproduktet også blevet anvendt i Vesten.

Ekstrakten af Ginkgo Biloba hjælper til, at blodkarrene i mikrocirkulationen udvider sig, og at blodet dermed strømmere lettere til hjernen.

Tempeltræet – en sejlivet dinosaur blandt træsorter
Med Østasien som sit naturlige voksested er tempeltræet en sjælden sag på danske breddegrader. Træet findes dog i mange botaniske haver landet over og sågar i nogle parker. Det har også vundet indpas som vejtræ hist og her i europæiske byer, da træet er meget tolerant over for luftforurening.
Tempeltræet er også blevet udbredt som potteplante, men kan som ovenfor nævnt snildt tåle det danske klima, hvis bare man beskytter det mod frost de første par vintre.

Tempeltræet kræver en del tålmodighed for haveejere, da det skal vokse omkring 20 år, inden man kan forvente, at det vil blomstre.
Men hvad er 20 år for et tempeltræ, når man tænker på, at der har fandtes tempeltræer i mere end 200 millioner år? Tempeltræet var med andre ord en del af den selvsamme natur, som dinosaurerne regerede i, indtil de uddøde for 65 millioner år siden.

I modsætning til de langt yngre løvtræer, såsom eg og bøg, er tempeltræet en såkaldt tvebo, hvilket vil sige, at der findes både han- og huntræer. Hantræerne blomstrer om foråret med nogle raklelignende stande, der udvikler pollen. Når huntræerne er klar til at blive befrugtede udskiller de en klæbrig væske fra deres frøknopper. Hannen er som enhver anden han ikke sen til at udnytte muligheden, og sender straks sine støvkorn afsted. Når disse opfanges af den klæbrige væske på hunnens frøknopper, synker de ned i frøkammeret, hvorefter befrugtningen er fuldbyrdet.

VitaCare® tempeltræ er et kosttilskud, som kaldes ved sit danske navn for at afspejle, at VitaCare®tempeltræ er produceret i Danmark og inspireret af den varierede, mønske natur, der omgiver produktionsstedet.